Taiji

Practico Taiji, l’any 2000 amb el professor Paco López i des de l’any 2001 amb el mestre Dom Sales, taula simplificada de 24 moviments i de 42 moviments de l’escola de Fushun.

Monitor a l’escola de Taiji Montjuïc des de l’any 2004.

 

Practicant de taiji amb vano des de 2003 fins 2008 amb la mestra Evelyn Cabiles.

 

Professor a l’esplai Espurna des d’octubre de 2005.

Professor de Taiji amb vano des d’octubre de 2005.

Per què hi escric Taiji?
Als anys 70 s’escrivia Tai Chi perquè era la grafia anglesa que s’assemblava més al xinès. En castellà, doncs, es va dir Tai Chi, però pronunciat a l’espanyola, de manera que en català el van traduir com a Taitxí (que és la grafia acceptada), cobrint-se de glòria.

Ja fa molts anys, però, que es fa servir el sistema pinyin de grafia xinesa on s’escriu Taiji que, curiosament, coincideix amb la pronúncia que en fem en català.

Per què en dic taula?
Aquí hi ha el costum de dir formes a les diverses taules de Taiji. No té cap sentit parlar de forma quan en realitat es tracta d’una successió de formes, una taula, com les taules gimnàstiques conegudes a Europa. L’error, molt comú, es deu al fet que en anglès es va traduir com a form (taula) i aquí, tal qual, forma, quan en realitat es tracta d’un false friend (fals amic).

23.737 thoughts on “Taiji

  1. You can’t be serious. It’s only a criticism of Democrats for thinking that if one believes that Mardell doesn’t think it’s true. We know he does, as do his colleagues at the BBC, as I’ve demonstrated here and previously.And I don’t really want to say where Mardell’s got his fingers stuck.   5 likes

  2. Ho visto il film ieri sera e non dico altro per non rovinare la sortresa di chi vuole vederselo. Devo però dire che (3D a parte) non avevo mai visto la partenza dell'apollo 11 (il filmato originale) in uno schermo cosi grande. Mi sono venuti i brividi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *