Taiji

Practico Taiji, l’any 2000 amb el professor Paco López i des de l’any 2001 amb el mestre Dom Sales, taula simplificada de 24 moviments i de 42 moviments de l’escola de Fushun.

Monitor a l’escola de Taiji Montjuïc des de l’any 2004.

 

Practicant de taiji amb vano des de 2003 fins 2008 amb la mestra Evelyn Cabiles.

 

Professor a l’esplai Espurna des d’octubre de 2005.

Professor de Taiji amb vano des d’octubre de 2005.

Per què hi escric Taiji?
Als anys 70 s’escrivia Tai Chi perquè era la grafia anglesa que s’assemblava més al xinès. En castellà, doncs, es va dir Tai Chi, però pronunciat a l’espanyola, de manera que en català el van traduir com a Taitxí (que és la grafia acceptada), cobrint-se de glòria.

Ja fa molts anys, però, que es fa servir el sistema pinyin de grafia xinesa on s’escriu Taiji que, curiosament, coincideix amb la pronúncia que en fem en català.

Per què en dic taula?
Aquí hi ha el costum de dir formes a les diverses taules de Taiji. No té cap sentit parlar de forma quan en realitat es tracta d’una successió de formes, una taula, com les taules gimnàstiques conegudes a Europa. L’error, molt comú, es deu al fet que en anglès es va traduir com a form (taula) i aquí, tal qual, forma, quan en realitat es tracta d’un false friend (fals amic).

23.737 thoughts on “Taiji

  1. Oh, I love!! Especially the ones on the far left- sooo cute. Unfortunately for me, wearing things like this is really rough as I've got a thicker bottom half so it has to be done super strategically. But I do love the look! Also the pink and white pants at the bottom- ahh, so cute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *