Podcasts de ciència

Sento molts podcasts al llarg del dia, de vegades em toca fer feines repetitives i m’ajuden a concentrar-me i de pas aprenc coses. Els que més m’agraden són de ciència i els escolto en anglès i en castellà, perquè en català no n’hi ha.

És curiós que hi hagi gairebé de tot en català, apart del cine que pràcticament el van prohibir fa temps (però clar a mi el cine no m’agrada), i en canvi de podcasts anem tan justos i de ciència ja ni t’explico.

Una font de podcasts són els programes de ràdio. A Rac1 hi ha una secció de ciència de 20 minuts a la setmana, amanida amb comentaris poca-soltes dels col·laboradors que hi participen. A Catalunya Ràdio no hi ha res (!). A Catalunya Informació hi ha una píndola de tres minuts a la setmana.

A qualsevol ràdio espanyola hi ha programes o seccions de ciència. No us estranyi que ens quedem a la cua d’Europa d’aquí a uns anys. A Ràdio Euskadi hi ha La mecánica del caracol, una hora diària de ciència a un nivell facilet però complet. Clar que Radio Euskadi la sent poca gent, però jo què sé, les ràdios públiques se suposa que han de fer aquestes coses.

L’altra font de podcasts son els que fan gent de manera altruista i des de casa seva, o investigadors científics que en alguns casos tenen l’obligació (ni que sigui ètica) de divulgar ciència. I n’hi ha de molt bons en espanyol i en anglès, però en català, res.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.