Elements d’IA

Hi haurà gent que deu tenir temps, espero, és bo, i una de les coses que s’han de fer és formar-se, actualitzar-se, reciclar-se, o fer formació contínua, com es digui això ara que s’ha fet sempre.

Segur que a tothom li sona la intel·ligència artificial, o com diuen al cine, les màquines que ens mataran a tots i dominaran el món. La qüestió és que el que ara mateix anomenem, potser de manera una mica optimista, Intel·ligència Artificial és una realitat molt interessant. Per això, el govern de Finlàndia va encarregar un curset sobre el tema amb la idea que almenys un 1% de la població el fes per tenir una idea de què és i què no és això. Consideren que aquest 1% seria el mínim per canviar l’estat d’opinió actual en els sectors que poden fer canviar la idea negativa de l’AI cap a qüestions més productives.

I és que a altres continents la cosa avança amb certa rapidesa i aquí ens quedem enrere. Quan a Finlàndia li va tocar la presidència rotatòria de la UE, va publicar el curset per tal que tothom qui vulgui el pugui fer de manera gratuïta. El Benjamí Villoslada en va parlar molt bé i per això l’he fet. No m’ha costat gaire, així que ja podeu creure que no és difícil. Està en anglès, finès, estonià i alemany, tot i que tots els estats membres podrien fer-ne una traducció. És una pista més per esbrinar com aniran les coses en 20 anys.

Està pensat per fer-se en 6 setmanes, estudiant unes 3 hores setmanals, tot i que es pot fer en menys i, si teniu prou temps, us el podeu ventilar en una setmana. Val molt la pena, no entra en qüestions tècniques, és només una introducció de conceptes i una mica de filosofia, explica com es fan ens algorismes, com haurien de canviar les feines a curt i a llarg termini, i d’altres coses igualment interessants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.