Caliu fa 10 anys

Caliu va néixer el 24 de febrer de 1999 arran del missatge que l’Eduard Fabra va enviar al fòrum de GNU/Linux de VilaWeb proposant la creació d’un grup d’usuaris de GNU/Linux en català. La secció d’informàtica de VilaWeb publicà la notícia en l’edició del dia 1 de març de 1999.

Al llarg de tots aquests anys, hem passat de tenir allotjada la pàgina en un servidor de pàgines personals a tenir les nostres pròpies màquines. La primera màquina la vàrem muntar de la ferralla informàtica que entre tots vàrem poder reunir, la màquina actual (Stallman) -aconseguida gràcies a les donacions-, dóna servei d’ftp a més de 150 persones diariàment i està equipada amb més de dos Terabytes de disc dur. Tot això no seria possible sense la inestimable col·laboració de la UPC que és qui ens allotja les màquines i ens proporciona l’ample de banda.

Els objectius de Caliu són promoure l’ús del sistema operatiu GNU/Linux, facilitar ajuda i suport tècnic, fomentar la instal·lació del sistema operatiu GNU/Linux en les administracions, empreses, universitats, instituts, escoles i l’usuari final, donar a conèixer i instal·lar GNU/Linux mitjançant les reunions dels membres del grup i les anomenades festes d’instal·lació, donar suport als fabricants i distribuïdors d’ordinadors que tinguin GNU/Linux preinstal·lat com una opció en els seus equips i promoure la traducció de distribucions al català.

Aprofito per agrair el suport dels nostres associats, essencial per a poder dur a terme les diverses activitats de Caliu, com per exemple:

– Jornada de difusió del Programari Lliure coincident amb el Dia de la
Llibertat del Programari (DLP-SFD).
– Cessió d’infrastructures a l’equip de traducció al català de KDE.
– Caliu va tenir un paper molt destacat en la campanya europea contra les patents de programari.
– Manteniment d’un servidor FTP que actua de mirall de les principals
distribucions, i de repositori d’imatges ISO de distribucions menys
conegudes.
– Patrocini anual de les Jornades de Programari Lliure.
– Suport als usuaris de GNU/Linux en particular, i Programari Lliure en  general.

2.508 thoughts on “Caliu fa 10 anys

  1. Funny. We had this discussion over at icodeviruses.com too. Seems the only argument Mike’s antagonists can come up with is “he’s lying” or “there’s something missing from this story” or “yeah, well just wait until CC tells their version of events.”Sounds to me like they’ve got nothing to back their skepticism.

  2. Oh my lord! How in the world could anyone walk in shoes like that! Our woman here can only wear shoes that are flatter than flat and we, being cats, wear only the finest fur paws. But we do salute you, ginger monkey! Indeed the shoes are a beautiful sky blue colour and things of elegant beauty but they do not appear to be things that should be walked in. So take care and do not post a photograph of your feet after the wedding. And above all remember Cinderella!

  3. Using Rap & Poetry, I fought back against family racism towards my mixed race daughter. Crown court then banned that rap & poetry.First ever British Rap-Poet to be given a “5 year Rap? & Poetry ban”2009-2014 (Official Court Papers Video on my channel)#FamilyRacism #Censorship #Injustice

  4. Hey, you used to write magnificent, but the last few posts have been kinda boring… I miss your tremendous writings. Past few posts are just a bit out of track! come on!”In politics stupidity is not a handicap.” by Napoleon Bonaparte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.