Parla.cat

Avui m’he assabentat d’una nova eina per a l’aprenentatge del català en línia, feta per la Generalitat de Catalunya. Hi he anat frisós per veure com era i poder-la recomenar als meus amics amb problemes ortogràfics, quan el meu navegador m’ha mostrat una imatge molt lletja en posar-hi parla.cat a la barra de localització.

Sou del passat?

Es veu que sí, el web només funciona si s’hi posa www.parla.cat!

El següent pas ha estat de veure una demostració del web i m’han donat a elegir entre diversos idiomes, cadascun d’ells amenitzat amb un bonic dibuix: un senyor amb barretina i embolicat en una senyera per al català, un torero per a l’espanyol, un senyor amb bombí i prenent el te per a l’anglès, un senyor amb boina i baguette davant de la torre Eiffel per al francès, i un senyor amb vestit bavarès i gerra de cervesa a la mà per a l’alemany. Està vist que les queixes pels tòpics només apliquen quan als catalans ens posen com a toreros, en canvi, a l’estat espanyol, qualsevol que no porti barretina és un torero.

Sembla interessant perquè té cursos en línia per a molts nivells, fins i tot alts. Llavors he anat per a inscriure’m. M’ha caigut l’ànima als peus. Per a què volen el meu DNI, la data de naixement, el lloc on visc i el país de procedència? Al cap i a la fi, no et donen cap certificat:

CERTIFICATS DE CATALÀ
Parla.cat no expedeix certificats de coneixements de llengua catalana. No obstant això, els continguts dels cursos preparen per a les proves oficials que convoquen regularment la Secretaria de Política Lingüística i l’Institut Ramon Llull.
Sembla que la Generalitat sigui una empresa més. Ja sé que això ho ha muntat una empresa externa, però es pot anar amb més cura.
Actualització:
He trobat una línia comentada molt divertida al font d’una de les pàgines
<!-- Victor - Este javascript hace que al hacer click en un link del popup, se habra en la pagina principal. -->
Sí, ja sé que no cal saber castellà per a muntar un web d'aprenentatge en català. Ha beure com s'hovren les pagines!

Actualització 2:
M'han respost la queixa d'haver de donar totes les meves dades.
Aquestes dades són necessàries per poder analitzar-les de forma conjunta i poder millorar l?oferta formativa i els serveis que us oferim. Seran tractades de forma confidencial i només es faran servir per posar-nos en contacte amb vostè per temes relacionats amb el/els curs/os que estiguis realitzant.

39 thoughts on “Parla.cat

 1. Doncs, quina llàstima: si demanen aquestes dates, no m’atreveixo a recomanar-la als meus alumnes, que són menors d’edat; crec que la LPD és molt estricta amb aquestes coses (i, si no ho és, ho hauria de ser).

  De tota manera, li faré un cop d’ull.

 2. Doncs ho deuen haver arreglat des que ho has provat tu (ho dubto) per que a mi em funciona correctament tant amb el www, com sense (FF 3.0.4).
  A banda d’això, està bé que creïn recursos d’aquesta mena. De tant en tant toca fer-ne alguna bé…;-)

 3. PellRoja, no hi estic d’acord amb el que diu l’Enric Borràs, sembla que les dades no li importen gaire i només es queixa del país (no hi surt Catalunya) i del cost dels cursos, que jo trobo raonable.
  I m’és igual qui ho faci, el que no m’agrada és que agafin el formulari “estàndard” d’altres feines i l’enganxin sense miraments. Probablement, després li han dit al responsable de l’administració que això és “el normal”.

  Papapep: potser és el proxy de la feina? A veure si ho provo a casa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada