‘Codi rebel’ en català

Diuen a Vilaweb i a LaFarga.cat que a la Universitat de València han traduït el llibre Rebel Code d’en Glyn Moody.

De Vilaweb:

La traducció no ha estat fàcil per l’abundància de termes tecnològics com ‘hacker’, que han traduït per ‘furoner’, d’acord amb el Termcat. Per Guia, sense el Termcat la traducció hauria estat gairebé impossible. Sigui com sigui, tant Guia com Stocco se senten orgullosos de la feina feta.

És un punt menys per a comprar-lo. Furoner no és una traducció adequada quan es parla de programari lliure, s’assembla massa al que seria un cracker.
El Termcat el que fa és proposar paraules i la gent se suposa que té criteri per a acceptar o no la forma proposada. Seguir les recomanacions cegament no pot ser bo i en aquest cas està clar que no ho és. Per cert, que em sona que el Termcat ja accepta hàcker des de fa poc. Ho comprovaria, però cal registrar-se al web per a fer-hi cerques (!) i no en tinc ganes.

2.510 thoughts on “‘Codi rebel’ en català

  1. Mr Random – excellent ideas. I will have to try and implement this to improve the retention. And YES I smashed the hell out of my finger – well over a month ago. Look pretty jacked up and wasn’t the best start to my youtube career. :\\ Thanks for stopping by and offering your thoughts.

  2. I do love ‘Dirty Dancing’ too Kath, we went to see the show in London last year and I was disappointed with it, not a patch on the film, If you watch the American version of ‘Strictly’ its on Thurs evenings on ‘watching’ channel , ‘Babe’ from the film is one of the contestants she is really good

  3. قال:الفرق قد يكون أن الجهاز سيأتي معرباً من الشركة بشكل رسمي، وسيقوم ببيعه موزعون على نطاق واسع، وقد يتم إطلاقه بالتعاون مع الإتصالات السعودية مثلاً. بتوقعي قد يتوفر بشكل أرخص من الجهاز المستورد من الخارج عن طريق الباعة وليس عن طريق الشركة. الجهاز نفسه لن يفرق من ناحية المواصفات.

  4. Are you a professional writer? Your writing skills are very well-polished. I would love to invite you to check out my article about vin check. Please share your thoughts on my blog as well – thank you!

  5. I have the crazy John Kasich as governor, or as I like to call him Johnny Wall Street, or King John of Ohio. He has taken a good state run by a good man, and screwed it up big time.

  6. AWESOME WEBSITE!!!!! ILL BE BACK WHEN i HAVE MORE TIME, IM AT WORK AND IM NOT SUPPOSE TO BE LOOKING HERE, BUT THERE IS SO MUCH COOL STUFF, THANK YOU! TCB!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada