CD de distribucions

Darrerament, hi ha hagut el boom dels CD gratis de distribucions de GNU/Linux, bàsicament Ubuntu, que Canonical ha anat distribuint per tot el món. Tothom en volia tenir un i tothom n’obtenia amb relativa facilitat, gràcies als entusiastes que en repartien als esdeveniments de programari lliure.

Però ara, Canonical s’ha cansat d’enviar CD gratis. És lògic pensar que aquesta campanya no podia durar per sempre; l’enviament de CD, sobretot, és prou car. El motiu principal pel qual vam muntar el LoCo Team català d’*ubuntu va ser continuar aconseguint aquests CD, ja que el que es deia era que els CD els repartirien els LoCos. Malauradament, només pensen enviar-ne 50 i només als LoCos oficials. Nosaltres encara no ho som, d’oficials, però per 50 CD a l’any, tant és… és a dir, estem acostumats a 500 CD, tant per a les Jornades de Programari Lliure com per al Dia de la Llibertat del Programari de Barcelona i els repartim tots.

A tot això, se m’havia acudit de fer una comanda a alguna empresa que es dediqués a estampar CD per a empreses i, com que havia sentit al David Medir de CiU dir que el seu DVD de propaganda havia estat baratíssim, què podia costar un miserable CD? Doncs deu ser que els polítics tenen preus molt especials, perquè el pressupost es disparava.

Ahir mateix em vaig assebentar que hi ha unes impressores capaces d’imprimir sobre CD (especials per a ser impressos, prou barats) a 200 €, per això.

Total, que això de repartir CD a l’engrós sembla que s’ha acabat, no és que això sigui dolent per al programari lliure, perquè a la gent li sol agradar que li regalin coses i les agafa sense saber què són ni per a què serveixen. El que podem seguir fent és el que fa anys que fem: tenir-ne sempre uns quants per a repartir entre la gent que demostri un gran interès per a instal·lar-se un GNU/Linux, o per a provar-lo seriosament, que podem fer entre uns pocs voluntaris. A més, no cal que siguin macos, presentar-los amb el Verbatim o similar i Ubuntu o Knoppix escrit amb retolador també els dóna un aspecte més interessant.

One thought on “CD de distribucions

  1. Molt be Rafael. Jo ja m’he cansat de regalar Cd’s a gent que pot ser no se ho mereix pel seu poc interés. De fet molta gent no valora el que aconsegueix gratuitament.
    A partir d’ara només donaré un Ubuntu CD a qui mostri un mínim d’interés.
    Valoro molt Ubuntu com perque ningú ho menyspreï.
    Salut i LLiure Soft per a tothom.
    MIQUEL ADROER

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada