La meva Bat’leth

Introducció

Ja fa un temps vaig decidir que l’arma que volia aprendre a usar era la Bat’leth, l’arma fonamental dels Klingon, una raça d’humanoïdes una mica bèsties que surten a les sèries d’Star Trek.

Adquisició

Per a això, me’n calia una, de manera que vaig cercar a Internet on podia aconseguir-ne una. Les que vaig trobar per a comprar eren molt cutres. Vaig trobar un paio que en feia per al seu ús personal (no, no anava pels llocs matant humans), amb l’estil d’una arma artesanal, una arma de debò. Molt impressionant, però això no és el que em cal, jo vull una cosa que em serveixi per a practicar i no per a que em detenguin per possesió d’armes.

Construcció

Vaig decidir que la fusta era la millor opció i vaig decidir de fer-la jo mateix, que tampoc no és tan complicat. Vaig comprar un taulell de contraxapat de 120 x 40 cm i de 6 mm de gruix. La Bat’leth típica medeix 116 cm i així és com l’he feta. En aquest lloc hi he trobat les mides exactes i com calcular-les per si ets més petit que un Klingon. També cal una serra de calar, paper de vidre i un bon vernís. I per a acabar-la, una mica d’escuma plàstica i fil de cotó per als mànecs. Apart del més obvi, s’ha de passar el paper de vidre abans de cada capa de vernís (jo hi he posat dues capes).

Pràctica

Dan Curry és el dissenyador d’efectes visuals d’Star Trek i expert en arts marcials que va inventar la Bat’leth, basada en alguns esborranys d’armes xineses poc utilitzades. Cercava una arma diferent, ergonòmica, cosa que trobava que no es feia sovint. El disseny el tenia fet abans de plantejar armes per als nous Klingon, però va aprofitar l’avinentesa per a que li fessin l’arma amb el pressupost de la sèrie. En el setè DVD de la sisena temporada de la sèrie Star Trek: La nova generació, hi ha un documental sobre les armes d’en Dan Curry i hi surt ell practicant alguns moviments amb la Bat’leth que va ensenyar als Klingon de la sèrie.
Basant-me en aquests moviments i en alguns altres de Taiji, tinc planejat de fer una taula per a la pràctica de la Bat’leth.

This entry was posted in taiji.