Migrar és complicat

Estava llegint l’esborrany de la Guia per a la gestió d’ordinadors i programari als Laboratoris referent a la ISO/IEC 17025 (la norma bàsica de qualitat per als laboratoris), i tot i que no parla enlloc de programari lliure i que està molt encarat a l’ús de productes de Microsoft, a l’apartat de migracions de dades només hi diu: el programari privatiu per a l’emmagatzement de dades pot causar problemes a l’hora de migrar les dades.

Ja ho poden ben dir. Llàstima que no parlin dels controladors privatius per a gestionar les dades dels assaigs. Com que els equips es calibren amb aquests controladors pel mig, en teoria no cal saber ni com estan fets, però em sembla una concessió inacceptable dels laboratoris als productors d’equips d’assaig que els venen amb el seu programari privatiu on hi poden haver posat codi defectuós o codi maliciós. No us espanteu, no crec que n’hi hagi, però com en podem estar segurs?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.