Patents a la Universitat

A la Gaceta universitaria d’aquest mes, hi ha un article sobre les patents a les universitats espanyoles amb els mateixos tòpics de sempre: que les patents són l’indicatiu principal de la innovació, etc. Comparant les dades de la pàgina 2 (patents concedides a cada universitat) amb les de la pàgina 3 (patents llicenciades per a la seva comercialització a la UPC), s’arriba fàcilment a la conclusió que només 16 de les 62 patents concedides a la UPC en aquests últims dos anys s’intenten comercialitzar. La resta, si no fos que és una universitat pública que ha de garantir la investigació, serien una pèrdua de temps, comercialment parlant.

En definitiva, és un consol saber que només es concedeixen 300 patents a l’any a Espanya i que la majoria surten de les universitats. Tant de bo en fossin encara menys i es dediquessin més esforços a la innovació de debò.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.