El plurilingüisme suïs

Una alumna suïssa del grup de taiji de Montjuïc em va presentar una compatriota que havia vingut feia poc i vaig comprovar que parlaven anglès entre elles, i és que l’alumna és del cantó italià i l’amiga del cantó alemany.

Quan jo era petit, em parlaven de la perfecta harmonia entre cantons suïssos, on tothom parlava quatre idiomes. Sempre ha estat sospitós per a mi, però ara ja fa temps que sé que era mentida i, probablement, tendenciosa. De fet, aquesta alumna parla italià, anglès, català i castellà, quatre idiomes i només un d’ells és “suïs”.

La realitat, però, és tossuda: a Suïssa hi ha quatre cantons monolíngües, com monolíngües són les tres regions belgues (valona, flamenca i alemanya).

0 thoughts on “El plurilingüisme suïs

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada