La festa d’Internet

El govern torna a fer aquest any la Fesinternet, una festa per a promocionar l’ús d’Internet. Diuen això:

No hi ha un programa d’activitat predeterminat perquè som tots els qui construirem junts aquest programa. Ajuntaments, consells comarcals, diputacions, departaments de la Generalitat, associacions de tot tipus, telecentres, empreses i altres institucions poden participar en el FesInternet, i la seva participació consisteix justament a proposar activitats, a celebrar-les coincidint amb el període en què tindrà lloc la Festa, perquè el programa d’activitats serà la suma de totes aquestes iniciatives, de tots els nostres esforços.

És a dir, ells hi posen el web i nosaltres fem la feina. Molt ben pensat, és com les antigues campanyes quan manava CiU: “Depèn de tu”.

Parlen d'”evitar que aquesta nova societat en xarxa sigui excloent” i el millor que se’ls acudeix és fer un web que no compleix amb els estàndards W3C.

Per a acabar-ho d’adobar, llicencien el lloc web amb una d’aquestes llicències considerades inacceptables pel Richard Stallman, la Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada. No veig per quins sets ous no volen que se’n facin obres derivades. No tenen fe en Internet o bé el que tenen és un desconeixement profund, em sembla a mi.

He dedicat una estoneta a pensar què s’hi podria fer per a apropar Internet a la gent, al cap i a la fi és al maig i hi ha temps per a preparar-ho, però no se m’ha acudit res. I és que d’on no n’hi ha, no en raja.

La gent es divideix entre els que fan un ús raonable d’Internet, els que l’usen però l’odien (també hi ha gent que odia la línia telefònica) i els que en tenen por. No és broma, molta gent té por d’Internet, gràcies a que la tele i els diaris dediquen el poc temps de noves tecnologies a parlar de crims.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada