La tele digital terrestre

Ahir vaig sentir dos programes de ràdio (L’internauta [mediocre] i Mallorca en xarxa [excel·lent], ambdós descarregables) on parlaven de Televisió Digital Terrestre (TDT) i em vaig assebentar d’algunes coses que no sabia, com que les teles locals les prohibeixen l’any que ve i que els ajuntaments han de fer consorcis (obligatòriament) per a fer teles comarcals, o semicomarcals o supracomarcals, depen del cas, i que aquells ajuntaments que mai no han tingut cap interès a tenir una tele local es veuran obligats a pagar la nova tele regional “perquè ells també la veuran”, un argument qüestionable. També van parlar de la “interactivitat” de la tele. D’entrada, ja li diuen interactiu al teletext (!) [i els llibres també ho són, d’interactius?] i després parlen de la interactivitat de veritat (!!) que consisteix a connectar-se per la línia telefònica amb un mòdem incorporat al decodificador, i compte!, que no tots els decodificadors porten aquest mòdem, tecnologia dels anys 80, i llavors no són “interactius de debò”. Una altra cosa és que no hem d’esperar nous i revolucionaris programes, tot seran reposicions en els “nous” canals, perquè “és molt car fer programes nous” (i comprar sèries i pelis noves).
Al final, no sé si riure o plorar, perquè l’argument definitiu és que com que internet només té un índex de penetració del 30% i la tele d’un 99,8%, això serà la bomba i aproparà les noves tecnologies a tothom! Què feliços que som tots.

One thought on “La tele digital terrestre

  1. A mi, la TDT m’ha semblat una estafa des de sempre.

    Seguirem mantenint amb els nostres impostos una espesa i enorme xarxa d’antenes repetidores per tot arreu i ens obligaran a canviar les capceleres (els amplis comunitaris que costen una pasta), mentres que amb una parabòlica i un receptor (que es gairebè idèntic als de la TDT) podem veure més de 400 canals de qualitat oberts per satèl·lit. Això sí, en català només un, i en castellà, pocs més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada