Causa comuna


He acabat de llegir el llibre Cause commune de Philippe Aigrain, disponible a Internet i amb llicència Creative Commons no comercial, no derivativa. És un assaig de nivell sobre els dos mons en què vivim avui dia: el de les patents, els programaris privatius i l’abús dels drets intel·lectuals, i el del programari lliure, les llicències lliures i el règim de bens comuns, i de com coexisteixen i interaccionen. Hi ha una petita història del començament del programari lliure, cap a la pàgina 106, i l’anècdota de les llavors que no produeixen llavors fèrtils per tal que a cada collita, el pagès hagi de comprar noves llavors, cap a la pàgina 83, i de la qual ja en vaig parlar un altre dia. També parla de revistes científiques lliures, sorgides contra l’abús del les tradicionals, de les empreses farmacèutiques que abusen de les patents de moltes maneres i dels drets consubstancials que tothom té sobre la propietat intel·lectual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada