Linux a les escoles

Ahir la consellera d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Marta Cid, va fer una roda de premsa per a anunciar la planificació de les TIC a les escoles i instituts i va dir que es faria una distribució específica per a les escoles i que aquestes disposarien de suport tècnic. No va entrar en detalls, però va dir que Catalunya seria pionera en la introducció del programari lliure a les escoles (!). No pot ser que la consellera digui això.
En qualsevol cas, és una molt bona notícia, com també ho és que portaran, per fi, internet a les aules, tot i que tampoc deixa clar si només hi haurà un ordinador a cada aula, o n’hi haurà molts. La consellera ha posat l’èmfasi en què totes les aules disposaran d’un projector “de manera que el professor podrà agafar material de la xarxa per a ensenyar-lo als alumnes”; sona massa al sistema tradicional de “obriu el llibre per la pàgina 34”.
També va dir que s’alliberarà el famós Jclic que està fet en Java per tal que es pugui fer servir des de qualsevol sistema operatiu (abans es deia Clic i era només per a Windows) i va parlar d’un conveni amb Televisió de Catalunya mitjançant el qual es disposarà de material audiovisual a la xarxa. Estaria bé que aquest material s’alliberés també, però seria estrany que això fos així, fins i tot és possible que només estigui disponible a les escoles, tampoc no ho va deixar clar. I si el pengen com si fos el 3 a la carta no els servirà de gaire la distribució de GNU/Linux.
Al final també parlava de la formació en Linux al professorat i dels 150 tècnics que hi haurà repartits pel territori per a solucionar els problemes que fins ara solucionen els responsables de l’aula d’informàtica.
Llàstima que al final de tot, a l’última pregunta, es va despenjar el Ramon Roy dient que l’objectiu final era que els responsables dels centres tinguessin “l’opció de migrar a programari lliure”. Això sí que no m’agrada.
Sembla que, una vegada més, juguen a la puta i la ramoneta, els agrada tot, no tenen criteri o no tenen autoritat per a fer coses. Els responsables de l’aula d’informàtica tindran més poder de decisió que el Departament?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada