Noves Patents

Sento a la ràdio que aquesta setmana fan la Fira d’Invents a Vilanova i la Geltrú (Galàctica) i que aquest any es titula Fira Internacional d’Invents i Noves Patents. És com si deslliguessin les patents dels invents, quan en teoria, fins ara i segons la llei, una patent només pot cobrir una nova invenció. Hi haurà patents de forats de cuc?, o de pulmons? El que potser sí que hi haurà són patents de programari, que s’hauran concedit ilegalment. A veure si ho investigo una mica.

De la llarga llista d’innovacions de l’any passat només hi ha una de dubtosa:
http://www.galacticainternacional.com/cat/html/menu/innovacions.htm
“Tecnologies per a models arquitectònics i tecnologies d’informació geogràfica 3D.

Ens dediquem al desenvolupament dels nous sistemes de coneixement i representació de la ciutat amb la utilització de noves tecnologies (grans equips i programari especialitzat).

Som una unitat tecnicocientífica de treball de la UPC que reuneix les condicions òptimes per desenvolupar propostes i projectes de recerca, incorporant els sistemes de coneixement urbà basats en SIG, mapes digitals, sistemes de comunicació amb mapes web i visualització i modelització de la ciutat. Experts en l’elaboració de models de 3D d’alta definició arquitectònica com el modelatge, la prestació, la visualització de sectors de la ciutat integrats en models de realitat virtual, els VRML interactius i l’aplicació d’escàner terrestre d’alta definició arquitectònica en la restitució de façanes i elements arquitectònics.

UPC: Laboratori de Modelització Virtual de la Ciutat.
Barcelona. Espanya.”

Almenys l’any passat no sembla que presentessin cap bestiesa de patent de programari, però aquest any, amb aquest nom tan estrany, ja veurem què passa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada